DirectLease Welke SUV past het best bij jou?
Directleaseprive.be Welke SUV past het best bij jou?

Welke SUV past het best bij jou?

Vind de SUV die bij je past

Kiezen is soms lastig en helemaal wanneer je niet precies weet wat bij jou past. Hiervoor hebben we een uitgebreide SUV-vergelijking voor je klaargezet. Zo vind jij de auto die je echt nodig hebt.

 

Wat is een SUV?

De SUV is een kruising tussen een volledig uitgeruste terreinwagen en een hatchback. Een SUV is gebaseerd op een hatchback, maar staat hoger op de wielen. Ze zijn goed voor vier op tien nieuw verkochte auto’s volgens vroom.be. De middelgrote SUV is het populairst, met een marktaandeel van 23 procent, gevolgd door kleine gezinswagens (20 procent) en kleine SUV’s (14 procent).

 

DirectLease Vind de SUV die bij je past

Waarom zijn SUV's zo populair?

Voor de offroadcapaciteiten hoef je het zeker niet te doen. De meest verkochte SUV’s zijn net die met tweewielaandrijving. Waarom kiezen zo veel mensen dan wel een SUV? Volgens VAB zijn er twee redenen: hun uitstraling en het praktische comfort. SUV’s hebben een stoer, robuust kantje dat een berline niet heeft. En hoe zit dat met het comfort? Heel wat mensen noemen de hoge zithouding als grootste pluspunt: ze vinden het prettig om de motorkap te kunnen zien en zo de verhoudingen van de wagen beter te kunnen inschatten. Daarnaast zijn de meeste SUV’s erg ruim – handig om je hele gezin én vakantiespullen in te laden. Zo biedt de Opel Crossland een laadruimte van maar liefst 410 liter. 

DirectLease Waarom zijn SUV's zo populair?

Voor- en nadelen van een SUV

Voordelen
  • Hoge instap - Dit maakt het gemakkelijker om de auto in te stappen. Een ander voordeel is de hoge zitpositie, waardoor je meer overzicht hebt op het overige verkeer. Daarnaast draagt een hoge zitpositie bij aan een veilig gevoel.

  • Veelzijdigheid - SUV’s zijn voorzien van praktische functionaliteiten, zoals een neerklapbare achterbank, vijfde deur en wielkastbescherming. Ook vind je in het interieur vaak veel opbergmogelijkheden.

  • Ruimtelijk - SUV’s zijn vaak hoger en breder dan bijvoorbeeld stationwagens. Hierdoor onstaat meer hoofdruimte, meer ruimte voor iedere passagier en een algemeen ruimtelijker gevoel. Een SUV biedt daardoor een relaxtere rijbeleving.

  • Volledig zicht - Dankzij de hogere zitpositie kunnen onverwachte gevaren op de weg, zoals gevallen voorwerpen of kuilen, makkelijker ontweken worden. Ook kun je over kleinere voertuigen heen kijken en dus verder vooruit kijken in drukker verkeer.
Nadelen
  • Grotere afmetingen - Een SUV is mooi, groot en praktisch, maar neemt per definitie ook meer plaats in. Dat kan een probleem zijn voor wie in de stad woont. Natuurlijk zijn er vandaag SUV’s in alle maten, dus ook kleintjes. Maar parkeersensoren of een achteruitrijcamera zijn voor een SUV dus een enorm pluspunt. De Kia Stonic en Opel Crossland beschikken over parkeersensoren achter waardoor deze modellen een perfecte keuze zijn voor deze wens.

Kies de SUV uit die past bij jou. En stel direct jouw SUV samen!

pexels andrea piacquadio 3760263

Advies op maat

Heb je nog twijfels over onze uitgelichte mogelijkheden op het gebied van SUV's en wil je graag een advies op maat, passend bij jouw situatie? Twijfel dan niet langer en neem vrijblijvend contact op met één van onze private-lease adviseurs. Zij staan je graag persoonlijk te woord en beantwoorden al jouw vragen.

HiRes1

Op zoek naar een elektrische auto?

We weten allemaal dat elektrisch rijden beter is voor het milieu. Maar wat zijn de voordelen van het privé leasen van een elektrische auto voor jou als bestuurder? Ontdek hoe het rijden met een elektrische auto werkt en welke verschillende mogelijkheden wij voor je hebben!

Waarom kiezen voor Di1080x1080 px 2 v3

Waarom kiezen voor DirectLease?

Persoonlijk contact, hoogste klanttevredenheid, geen leeftijdsbeperking en nog veel meer!

Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - vrij van 8:00u - 20:00u
za van 10:00u - 16:00u


03 544 29 20

Email ons

Vragen over private lease? 

Stuur een e-mail naar onze sales afdeling.

 

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom na afspraak!

Kom langs op:
Noordersingel 19,
2140 Antwerpen