Het privé leasecontract

Lees hier de belangrijkste dingen die je moet weten over het privé leasecontract bij DirectLease, van het aanvragen tot het inleveren van je leaseauto.

De voorwaarden voor het verkrijgen van een privé leasecontract bij DirectLease

Privé lease van DirectLease kent geen strenge voorwaarden. Zo maken we bijvoorbeeld geen voorbehoud van een minimum- of maximumleeftijd en zijn er geen schadevrije jaren vereist. Wel moet je in ieder geval een geldig definitief rijbewijs hebben en moet je woonachtig zijn in België. Ben je woonachtig in Nederland? Dan verwijzen we je graag door naar onze Nederlandse collega’s

Als je een contract hebt aangevraagd voeren we een kredietcheck uit. Met deze check kijken we naar je vaste lasten (zoals woonlasten) en je inkomen. Als uit deze krediettoets blijkt dat je de financiële lasten van de huurovereenkomst voldoende kunt dragen? Dan helpen wij je graag bij het afsluiten van het leasecontract!

DirectLease De voorwaarden voor het verkrijgen van een privé leasecontract bij DirectLease

Wat zit er allemaal bij jouw leasetarief inbegrepen?

Bij DirectLease willen we zo veel mogelijk voor jou geregeld hebben zodat je zonder zorgen de weg op kan. Daarom zitten de volgende opties standaard bij jouw leasetarief inbegrepen:

  • Afschrijving
  • Reparaties en pechverhelping binnen België (MAAR zonder een vervangwagen ter beschikking te stellen)
  • Onderhoud, autokeuring en bandenvervanging
  • Zomerbanden
  • Verzekering (BA en eigen schade)
  • Inschrijvingstaks en jaarlijkse rijtaks
  • BTW

Daarnaast is het ook mogelijk om tegen een bescheiden meerprijs verschillende extra opties aan je contract toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vervangwagen en all weather banden. 

Wat is niet inbegrepen bij jouw leasetarief? Alleen het tanken en het wassen van je auto. Daarnaast dien je uiteraard bekeuringen bij verkeersovertredingen ook zelf te betalen en geldt pechverhelping niet voor het buitenland.

DirectLease Wat zit er allemaal bij jouw leasetarief inbegrepen?

Het afleveren van jouw nieuwe leaseauto

Je mag zelf bepalen of je je nieuwe leaseauto wilt komen ophalen of dat je hem thuis wilt laten bezorgen. Als je ervoor kiest om de auto te laten bezorgen, wordt hiervoor €200,- in rekening gebracht. Voor dit bedrag wordt je auto op elk gewenst adres in België bezorgd.

Je kan er ook voor kiezen om je privé leaseauto op te halen bij een door ons aangewezen merkdealer. Zodra je auto klaar staat, ontvang je een bericht over de locatie van de merkdealer waar je de auto op kan halen. De locatie staat in je contract vermeld. 

DirectLease Het afleveren van jouw nieuwe leaseauto

Het eerder opzeggen van je leasecontract

Er zijn bepaalde factoren die je van tevoren niet kunt inschatten. Als je door een onverwachte gebeurtenis zoals een ontslag of scheiding het leasecontract eerder stop wilt zetten dan de einddatum van het contract, bieden wij jou een aantal opties.

Je kan ervoor kiezen om het protectieplan op te nemen in je leasecontract. Met het protectieplan kun je, om bepaalde redenen, je auto weer inleveren. Zonder verbrekingskosten, ook in het eerste jaar. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het protectieplan een contractoptie is. Dit betekent dat je €12,- per maand betaalt om deze aanvullende ‘verzekering’ op te nemen in jouw leasecontract. 

Wil je meer weten? Neem dan zeker even de voorwaarden van het protectieplan door!

Heb je geen protectieplan maar wil je toch je contract eerder stopzetten? Dan dien je een verbrekingsvergoeding te betalen. Meer informatie hierover lees je hier.

Overname van je leasecontract

Het is ook mogelijk dat iemand anders jouw leasecontract overneemt. Het voorbehoud hierbij is wel dat wij verplicht zijn om altijd een nieuwe kredietcheck uit te voeren bij diegene die het contract wilt overnemen. Wanneer deze toetsing positief is, mogen wij jouw contract wijzigen of overzetten naar iemand anders. Wij rekenen hiervoor altijd eenmalig €198,-. Tenzij de overname van het leasecontract een omzetting is van twee partners naar één en je het protectieplan hebt opgenomen in je leasecontract.

Je auto delen met anderen

In principe mag iedereen met een geldig definitief rijbewijs de auto gebruiken. Houd er wel rekening mee dat jij altijd verantwoordelijk blijft voor de auto.


Het inleveren van je leaseauto

Als je contract bij DirectLease afloopt, brengen we je hiervan ruim van tevoren op de hoogte. Drie maanden voordat je contract eindigt krijg je per e-mail de vraag om een afspraak te maken voor het inleveren van de auto. 

Je kan ervoor kiezen om de auto op te laten halen of zelf in te leveren. Wil je de auto op laten halen? Tegen een vergoeding kun je de auto op laten halen en brengen wij hiervoor €200,- in rekening. Als je ervoor kiest om de auto zelf in te leveren, houd er dan rekening mee dat dit uitsluitend kan bij het inlevercentrum van DirectLease op het adres Pierstraat 255, 2550, in  Kontich.

Als je auto is ingeleverd, wordt deze gecontroleerd door onze experts. Zij beoordelen de staat van je auto aan de hand van de Rentanorm en controleren of er eventueel schades aan de auto zijn. In dit document vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het inleveren van je auto. Uiteraard wordt hier rekening gehouden met gebruiksschades die bij normaal gebruik van de auto niet te voorkomen zijn. Benieuwd wat valt onder gebruiksschades? Ook dit kun je lezen in de Rentanorm.

DirectLease Het inleveren van je leaseauto

Jouw mogelijkheden na afloop van het contract

Als je contract bij DirectLease afloopt brengen we je hiervan ruim van tevoren op de hoogte. We bieden je een aantal opties waar je voor kunt kiezen na afloop van het contract.

Nieuw contract

Uiteraard hopen we dat je tevreden bent geweest over je auto en onze dienstverlening en zien we je graag weer een nieuwe auto uitkiezen om een volgende periode te gaan leasen bij ons. Je kunt dan gewoon een nieuwe aanvraag doen via de website.

Verlengen

Een alternatief is het verlengen van het huidige leasecontract. Dit is in sommige gevallen mogelijk, maar hangt wel af van een aantal factoren. Het beste kun je hiervoor contact opnemen met het privé lease team om de mogelijkheden te bespreken.

DirectLease Jouw mogelijkheden na afloop van het contract

Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - vrij van 8:00u - 20:00u
za van 10:00u - 16:00u


03-544 29 20

Email ons

Vragen over private lease? 

Stuur een e-mail naar onze sales afdeling.

 

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom na afspraak!

Kom langs op:
Noordersingel 19,
2140 Antwerpen