Onderhoud, autokeuring en bandenvervanging

Bij DirectLease zit het onderhoud, de autokeuring en de bandenvervanging van je privé leaseauto standaard bij je leasetarief inbegrepen. Wel zo handig! Wat betreft het proces zijn er wel een aantal dingen die goed zijn om te weten.

Wanneer moet ik een onderhoudsbeurt uit laten voeren?

Het verschilt per auto wanneer er onderhoud moet worden uitgevoerd. De meeste auto’s van tegenwoordig geven een melding op het dashboard dat er een onderhoudsbeurt nodig is. Als je een onderhoudsboekje in je dashboardkastje vindt, dan kun je daar informatie vinden over benodigde onderhoudsbeurten. Zo niet, dan is jouw onderhoudsboekje digitaal, en kan de dealer je vertellen hoe vaak jouw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Gemiddeld gesproken is het zo dat een auto één keer per jaar of bij het bereiken van +/- 15.000 kilometer naar een dealer moet voor onderhoud.

Waar ga ik heen voor onderhoud?

Voor onderhoud aan je leaseauto kies je zelf een dealer. Deze regelt vervolgens de aanvraag met DirectLease. Je hoeft zelf verder niets te doen. Enige voorwaarde is dat het een officiële merkdealer moet zijn.

Moet ik een onderhoudsbeurt van tevoren melden?

Je hoeft een onderhoudsbeurt niet van tevoren melden, tenzij je gebruik maakt van DirectLease Premium Service. DirectLease biedt Premium Service aan in samenwerking met het Van Mossel dealernetwerk. Dan kun je makkelijk via de werkplaatsplanner gegarandeerd binnen 5 dagen een afspraak inplannen voor een onderhoudsbeurt. 

De enige voorwaarde om deze Premium Service te krijgen is dat jouw woonadres binnen 20 kilometer van een Van Mossel vestiging ligt. Van Mossel heeft een goede spreiding over Vlaanderen, op de website kan je gemakkelijk een vestiging in de buurt vinden

Als er binnen 20 kilometer van jouw woonadres geen Van Mossel vestiging te vinden is kun je naar je eigen merkdealer, dus een dealer met hetzelfde merk als jouw leaseauto. Hiervoor kun je rechtstreeks met de betreffende dealer een onderhoudsafspraak inplannen. Houd er wel rekening mee dat de Premium Service hier niet van toepassing is.

 

Wat zijn de kosten van een onderhoudsbeurt?

Onderhoud zit bij DirectLease standaard bij je leaseprijs inbegrepen, en kost je daarom niks extra! Mocht tijdens de onderhoudsbeurt blijken dat bij de auto abnormale slijtage wordt vastgesteld, dan kunnen deze kosten doorgerekend worden.

Wanneer kan ik een autokeuring laten uitvoeren?

Naast onderhoud is een autokeuring verplicht na 4 jaar. Deze keuring houdt in dat een keurmeester controleert of de auto technisch in orde is. Het verschil tussen een autokeuring en onderhoudsbeurt is dat de autokeuring verplicht is in Europa. De kosten van een autokeuring vallen binnen je leasecontract, dus dat regelt DirectLease.

Naar de autokeuring breng je alle boorddocumenten mee die verplicht zijn als je met de auto de openbare weg op gaat. Vergeet ze vooral niet mee te nemen, want de extra kosten van een herkeuring vallen niet onder je leasecontract. 

Je kunt voor het eerst met je voertuig naar de technische keuring vanaf 2 maanden vóór de datum waarop je voertuig 4 jaar is ingeschreven in België. Daarna moet je voertuig jaarlijks gekeurd worden, binnen de 2 maanden vóór het verstrijken van jouw laatst afgeleverde keuringsbewijs. Dit kun je zelf inplannen. Wij sturen je 8 weken voordat de autokeuring van de auto afloopt een herinnering per e-mail toe. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wanneer zijn de banden aan vervanging toe?

Bij een restprofiel van 1,6 millimeter moeten de banden worden vervangen volgens de overheid. Je bandenprofiel wordt gecheckt tijdens een onderhoudsbeurt. Zelf kun je ervoor zorgen dat je banden de juiste spanning hebben, want daarmee verleng je de levensduur van de banden en zorg je voor een lage brandstofverbruik.

En hoe zit het met de kosten van nieuwe banden?

Bij normaal gebruik en reguliere slijtage van de banden worden de kosten voor het plaatsen van nieuwe banden door DirectLease betaald. De garage neemt met ons contact op om af te stemmen en de facturatie wordt direct tussen de garage en DirectLease geregeld.

Als je een lekke band krijgt door bijvoorbeeld een spijker zal de dealer bepalen of er uit veiligheidsoverwegingen een nieuwe band geplaatst moet worden of dat de huidige band nog gerepareerd kan worden. 

Wanneer de band gerepareerd kan worden zijn er geen kosten voor jou. Mocht het zo zijn dat de band vervangen dient te worden, dan zou dit onder het eigen risico van € 495 kunnen vallen. Er wordt hierin rekening gehouden met het restprofiel dat nog op de band zat.

Waar kan ik mijn banden laten verwisselen?

Voor nieuwe banden maak je zelf een keuze bij de volgende erkende leveranciers:

Van Mossel

Donckers

Qteam

Auto5

Profile Benelux

DirectLease Waar kan ik mijn banden laten verwisselen?
Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - vrij van 8:00u - 20:00u
za van 10:00u - 16:00u


03-544 29 20

Email ons

Vragen over private lease? 

Stuur een e-mail naar onze sales afdeling.

 

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom na afspraak!

Kom langs op:
Noordersingel 19,
2140 Antwerpen