Alles over verzekeringen bij privé lease

Als je een auto koopt, moet je zelf een verzekering afsluiten. Als je een auto leaset bij DirectLease, regelen wij dit. De kosten van een verzekering zijn inbegrepen in het maandtarief.

Verzekering bij privé lease

Alle privé lease contracten van DirectLease worden afgesloten inclusief een All Risk Verzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verzekering en “eigen schade”). 

Wat is een BA-verzekering?

BA staat voor Burgerlijke Aansprakelijkheid. Wanneer je aansprakelijk bent voor schade toegebracht met je leaseauto aan derden, hoef je de kosten hiervoor niet te dragen. De BA dekt deze kosten.

Wat is een “eigen schade” verzekering?

Een eigen schadeverzekering dekt de schade aan de eigen leaseauto die niet verhaalbaar is op derden. Dat kan zijn in geval jij zelf de veroorzaker bent van de schade of dat de veroorzaker niet bekend is (zoals bij vandalisme).

Let op: je betaalt enkel een eigen risico indien de schade niet te verhalen is op een andere partij. Het eigen risico voor schade aan je eigen auto is €495,- per schade.

Benieuwd naar eigen risico bij schade en pech?

Lees meer over eigen risico bij schade en pechhulp


Verzekering en buitenland

Als je naar het buitenland gaat, kun je op je verzekeringsdocument kijken welke landen binnen de dekking vallen van de autoverzekering. Heb je deze niet? Vraag dit dan direct aan via onze website!

Aanvullende verzekeringen

Protectieplan

Een protectieplan kun je als aanvullende verzekering opnemen in je contract. Deze contractoptie zorgt ervoor dat je leaseauto zonder afkoopsom kunt inleveren bij situaties buiten jouw controle. Denk aan onverwacht ontslag, echtscheiding, overlijden, etc. Eventuele schades en/of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Kom meer te weten over het protectieplan.

Bestuurdersverzekering

Schade rijden is natuurlijk heel vervelend, met name voor jezelf. De wettelijk verplichte BA-autoverzekering beschermt je tegen de oplopende kosten van lichamelijke en materiële schade die je met je motorrijtuig aan derden kan berokkenen. Je eigen lichamelijke schade, indien je verantwoordelijk wordt gesteld voor het ongeval, wordt niet gedekt. Hiervoor kun je een bestuurdersverzekering afsluiten waarbij dit wél gedekt wordt.

Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met ons door een mail te sturen naar het e-mailadres sales@directleaseprive.be of door te bellen naar het volgende telefoonnummer03 544 29 10
Bel ons!

We zijn bereikbaar op: 
ma - vrij van 8:00u - 20:00u
za van 10:00u - 16:00u


03-544 29 20

Email ons

Vragen over private lease? 

Stuur een e-mail naar onze sales afdeling.

 

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 
'Veel gestelde vragen' 

Bezoek ons

Je bent van harte welkom na afspraak!

Kom langs op:
Noordersingel 19,
2140 Antwerpen